fbpx

Veelgestelde vragen

Kijk hier voor bijna alle antwoorden op uw vragen. Mocht er toch iets nog niet helemaal duidelijk zijn mail ons dan of neem telefonisch contact met ons op.

1. Voedselveiligheid & keuken
Hoe zorgen wij ervoor dat de maaltijden veilig zijn?
De voedselveiligheid is de nummer 1 regel binnen Pombella. Wij werken volgens alle wettelijke voorschriften over de hygiëne van levensmiddelen ook wel de HACCP hygiëne code genoemd.

Wij werken samen met leveranciers waar wij zeker van zijn dat de producten van hoge kwaliteit zijn. 

2. Bestellen
Hoe kunnen wij bestellen?
Als Pombella je als klant aangemeld heeft kan er door middel van een gebruikersnaam en wachtwoord ingelogd worden op de bestelpagina. Deze is heel eenvoudig ingericht zo hoeft er alleen maar elke week doorgegeven te worden hoeveel kinderen er mee eten de rest dat doen wij.

Vergeten het aantal kinderen door te geven en nu?
Wij zorgen ervoor dat jullie dit niet vergeten. Er wordt een herinnering gestuurd. Mocht het dan nog steeds niet gelukt zijn dan nemen wij even contact op.

Kan er voor meerdere weken tegelijk doorgegeven worden?
Ons bestel systeem is zo ingericht dat je per week de bestelling door kunt geven. Dus ook voor meerdere weken vooruit.

Tot wanneer kun je een wijziging of annulering doorgeven?
4 dagen voor de levering kan er geannuleerd worden. Mocht er iets wijzigen geen probleem, neem dan even contact met ons op.

3. Verpakken
Hoe worden de maaltijden verpakt?
De maaltijden van Pombella zijn vacuüm verpakt. Dit houdt in dat de maaltijden na bereiden minimaal 9 dagen houdbaar zijn. Met behoud van smaak, structuur en vitamine / mineralen.

Hoe worden de maaltijden opgewarmd?
De maaltijden kunnen verwarmt worden in de oven of in de magnetron. In de oven kan dit op 130℃ 35/45 minuten zorg dat de kerntemperatuur minimaal 75℃ is. In de magnetron 5-10 minuten op 700 tot 1000 Watt. Gaat de voorkeur uit naar het verwarmen in een grotere kom dan gelden dezelfde tijden en temperatuur. Schep het op de helft even om zodat de warmte goed verdeeld is.

Hoe blijven de maaltijden zo lang vers en houdbaar?
Onze maaltijden worden na bereiding meteen terug gekoeld en vacuüm verpakt dit kan d.m.v. een “Blast Chiller”. Dit houdt in dat onze maaltijden binnen maximaal 90 minuten terug worden gekoeld onder de 4℃ Door deze methode vindt er nagenoeg geen bacteriegroei plaats en blijven de structuren, smaken en voedingsstoffen intact zelfs na 7 dagen. Kijk voor de THT datum (tenminste houdbaar tot) op de verpakking

4. Bezorgen
Hoe vaak per week bezorgen jullie?
Omdat onze maaltijden zo goed verpakt zijn is bezorgen maar 1 keer per week nodig. En dat zonder E nummers of andere toevoegingen.

5. Gerechten
Wat koken jullie?
Wij koken gevarieerd en onze menu’s verschillen. Neem daarom contact met ons op voor meer informatie.

Koken jullie volledig biologisch?
Nee, wij koken met verantwoorde producten zo bezoeken wij graag de plekken waar onze ingrediënten vandaan komen en dit geldt ook voor de biologische producten die wij in onze maaltijden gebruiken. 

Hoe weten wij welke maaltijden geschikt zijn voor de kinderen met een allergie?
Dit is duidelijk aangegeven op het etiket. 

Hoe vers zijn jullie maaltijden?
Onze maaltijden zijn super vers en worden na bereiding binnen 24 uur geleverd. De maaltijden zijn zonder enige toevoegingen. Ook niet om het langer houdbaar te houden. Doordat Pombella haar maaltijden luchtdicht verpakt en snel terug koelt blijven de structuren, smaken, mineralen en vitamines optimaal bewaard zelfs na 9 dagen. 

6. Bewaren & opwarmen
Wat hebben wij nodig om over te stappen op Pombella lunches?
Koeling, oven of magnetron en een kernthermometer. U hoeft zich geen zorgen te maken wij zullen jullie hier in adviseren en begeleiden.

Hoelang kun je de maaltijden na openen bewaren?
Op de maaltijden staat vermeld tot wanneer het uiterlijk houdbaar is. Deze datum geldt alleen als de koelcyclus tussentijds niet onderbroken is. Na openen dienen de maaltijden uiterlijk binnen twee dagen geconsumeerd te worden. 

Zijn uw vragen nog niet helemaal beantwoord? neem dan contact met ons op.