Tijdens deze mooie zomerse dagen maken wij een heerlijke zomerse broccoli-courgette soep voor kinderen.Leeftijd: vanaf 12 maanden.
Lees hieronder het recept en bekijk het resultaat.
Als we het woord soep horen dan denken we vaak aan een koude herfst/winter dag, maar eigenlijk is een lekker frisse soep ook perfect voor de zomer. Serveer hem dan lauw of koud. Op hele warme dagen kun je er nog wat extra munt of citroen aan toevoegen voor een verkoelend effect.
We noemen dit een zomerse kindersoep omdat de soep producten bevat die voor kinderen geschikt zijn. Geen bouillon of zout. Dit is iets wat je optioneel toe kunt voegen. Tot 12 maanden raden wij aan om geen zout te gebruiken en vanaf 12 maanden een beetje jodium houdend zout (max) 1-2 gram per dag.
Lunch- /hoofdgerecht, voor 5 tot 6 kinderen vanaf 12 maanden.
- 1 sjalot of ui
- Een klein stukje verse gember 1 cm ongeveer
- 2 tenen knoflook
- 1 courgette
- 1 broccoli
- 600 ml water
- Gedroogde kruiden (Basilicum, peterselie, foelie en laurier).
- Optioneel zout, Max 1 gram.
- Scheutje olijfolie
- Verse munt
Bereiding
- Snijd de sjalot of ui, gember, knoflook, courgette en broccoli in grove stukken. De steel van de broccoli kun je ook gebruiken. Snijd de buitenkant eraf de binnenkant is erg lekker.
- Doe alles in de pan met een klein beetje olijfolie en roer 3 min door. Voeg het water met de kruiden toe. Zodra het water begint te koken kun je het vuur laag zetten en nog 10 min door laten pruttelen.
- Voeg de munt toe en mix het geheel met een staafmixer.
Als je de soep iets romiger wilt dan zou je wat kokosmelk of crèmefraîshe toe kunnen voegen. Voor de volwassenen kan er als topping gekozen worden voor wat Parmezaanse kaas, een pijnboompitje of croutons.
Laat het smaken!