Samen met je kind(eren) sushi maken. Een leuke activiteit en ook nog eens heerlijk om op te eten. Eet met jonge kinderen geen rauwe ingrediënten en houd het bij vegetarische sushi. Wil je als ouder wel graag een stukje verse vis in je sushi verwerken, gebruik dan een schone snijplank om kruisbesmetting te voorkomen.
Wat hebben we nodig?
Hoofdgerecht, voor 8 kinderen vanaf 18 maanden.
- 300 gram sushirijst
- 5 norivellen (zeewier)
- 3 eetlepels appelciderzijn ipv rijstazijn
- Bamboe rolmat
- 1 avocado
- 1 komkommer
- 1 winterpeen
- 1 paprika
- 1 bosuitje
- Coconut aminos (soja vrije sojasaus)
Voor de ouders die graag sushi met vis willen.
- Verse zalm
- Verse tonijn
Bereiding
- Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd ondertussen de vulling in kleine reepjes.
- Leg een norivel op het bamboe matje en bedek 2/3e met rijst (dun).
- Verdeel de ingrediënten die jij en je kind(eren) lekker vinden.
- Rol het norivel voorzichtig op door de belegde kant op te tillen en voorzichtig van je af te rollen.
- Druk de sushirol goed stevig aan en maak het laatste onbedekte stuk norivel nat met water, rol de rol helemaal door. Het norivel blijf aan elkaar plakken door het water.
- snijd de uiteindes eraf hier zit vaak onvoldoende rijst.
- Snijd de sushi rol in stukjes.
Tip:
Eet je liever geen rijst? je kunt ook heel goed sushi maken met quinoa.
Eet je liever geen rijst? je kunt ook heel goed sushi maken met quinoa.
Laat het smaken!