Spinazie, een super gezonde groente met veel goede eigenschappen! Spinazie is naast dat het veel vezels, vitamine en mineralen bevat wel een groente wat je je kind met maten moet geven. Waarom? omdat het rijk is aan nitraat en ijzer. Geef je kind maximaal 1-2 keer per week een nitraat rijke groente.
Houd onze blog in de gaten om alles te weten te komen over nitraat, nitriet en ijzers.
Lunch- /hoofdgerecht, voor 10 tot 12 kinderen vanaf 12 maanden.
- Deeg voor hartige taart diepvries of zelfgemaakt
- 2 verkruimelde volkoren beschuitjes
- 750-800 gram verse spinazie
- 250 gram champignons
- 1 ui
- Olijfolie
- Bakje kruidenroomkaas
- 4 grote eieren
- Snufje nootmuskaat
- 120 gram geraspte kaas
- Handje snoeptomaatjes
- Pompoenpitten
Bereiding
- Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in
- Bekleed de ingevette springvorm met deeg.
- Strooi de verkruimelde beschuitjes over de bodem.
- Verwarm de oven voor (ca. 180 graden bij een elektrische oven, 170 graden bij een heteluchtoven).
- Bak de spinazie kort in een pan tot het geslonken is. En laat uitlekken in een vergiet.
- Snijd ondertussen de ui en champignons in stukjes en bak met wat olijfolie 5-10 minuten.
- Schep de champignons, spinazie en de kruidenroomkaas door elkaar en verdeel over de bodem.
- Snijd de tomaatjes in schijfjes en verdeel over het mengsel.
- Klop de eieren door elkaar samen met een snufje nootmuskaat en verspreid over de bovenkant.
- Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten gaar.
- Rooster wat pompoenpitten in een klein steelpannetje om mee te garneren.
Laat het smaken!