Het is bijna kerst! Schuiven er ook kinderen aan tijdens het kerstdiner? Megagezellig! En niets leuker (en makkelijker) dan Rudolph de aardappel.
Wat hebben we nodig om Rudolph tijdens de kerst op tafel te zetten? bekijk het hieronder.
Ingrediënten (voor 2 kinderen)
- 2 aardappels
- 2 handjes doperwten
- 2 cherrytomaatjes
- 2 theelepels appelmoes
- 2 prikkertjes
- 4 wokkels
Bereiding
- Spoel de aardappelen af en droog deze goed. Wikkel de aardappelen ieder apart in aluminium folie en prik er enkele gaatjes in. Leg de aardappelen in de oven en bak / pof ze in 45 tot 60 minuten gaar op 220 graden Celsius.
- Verwarm twee porties doperwtjes in een pannetje met water.
- Leg de aardappelen op de erwtjes en prik er twee wokkels of worteltjes in als gewei. Gebruik twee erwtjes als ogen en een cherrytomaat als neus. Je kunt de erwtjes op een laagje appelmoes vastplakken en de tomaat bevestigen met een prikkertje (LET OP dat je samen de prikkers verwijdert tijdens het eten).
Optioneel
Je kunt de doperwtjes ook fijn mixen tot een glad geheel met bijvoorbeeld een beetje zuivelspread of een drupje olijfolie. En hier de aardappel op leggen.
Pombella wenst jullie:
Een kerstmis zó bijzonder
en een gelukkig 2021
met telkens weer een ander wonder!