Een gezonde ontbijttaart om samen met je kind (4 jaar of ouder) te maken.
Wat hebben we nodig?
Ingrediënten (voor 1 taart)
- 225 gram havervlokken (of havermout)
- 95 gram hazelnoot of amandel
- 6 el honing of agavesiroop
- 250 ml magere kwark
- 3 bananen
- 25 gram pure chocolade
- (+- 100 ml kokosolie)
Bereiding
- Verwarm je over voor op 170 graden.
- Maal van de 225 gram havermout of havervlokken 150 gram tot meel. Dit kan met een keukenmachine, Heb je deze nu niet maal het dan fijn met een staafmixer.
- Hak de noten in kleine stukjes.
- Voeg het meel samen met de noten, de overgebleven haver, 4 eetlepels honing of agavesiroop en de kokosolie in een kom.
- Kneed dit tot een deegbal.
- Bedek een springvorm van 24 centimeter doorsnede met bakpapier en druk het deeg uit over de bodem. Zorg dat de hele bodem bedekt is. (duw voor de rand een kuiltje zodat de kwark niet uitloopt).
- Zet de taartbodem in de oven en bak in 25 minuten goudbruin en knapperig.
- Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Meng de kwark met de honing of siroop en smeer over de bodem. Snijd de banaan in evenredige plakjes en verdeel over de kwark. Rasp de chocolade fijn eroverheen.
- Smakelijk eten!
Voor meer kindergerechten / kinderrecepten bekijk onze eerdere posts