Gevulde paprika’s voor kinderen. Vanaf 24 maanden.
Wat hebben we nodig?
Ingrediënten (voor 3 gevulde paprika’s)
- 3 paprika’s (stoplicht)
- 50 gram couscous
- 100 gram fijne tuinerwten
- 150 gram champignons
- 100 gram maïs
- 70 gram feta
- een snufje verse (voorkeur) of gedroogde oregano
- 3 eetlepels olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer de paprika’s en maak ze schoon.
- Leg de paprika’s op een bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie.
- De paprika’s kunnen voor +- 5 minuten in de oven zodat ze al een beetje gaar worden.
- Maak ondertussen de couscous zoals op de verpakking staat.
- Snijd de champignons fijn en bak aan in 1 eetlepel olijfolie tot ze mooi goudbruin zijn.
- Meng de erwten met de champignons, oregano, feta (houd een beetje apart) en 1 eetlepel olijf olie met de couscous.
- Vul de paprika’s met dit mengsel en brokkel het apart gehouden deel feta boven op de paprika’s.
- Schuif de paprika’s in de oven en zet hem van 200 terug naar 180 en laat ze 10 minuten in de oven staan.
Laat het smaken!
Voor meer kindergerechten / kinderrecepten bekijk onze eerdere posts