Crêpes ofwel pannenkoekjes, zijn makkelijk te maken en ideaal voor kinderen vanaf 9 maanden en ouder. Heerlijk met vers fruit.
Lunch- /hoofdgerecht, voor 4 kinderen vanaf 9 maanden.
- 75 gram bloem
- 1 ei, geklopt
- 240 ml melk (gebruik moedermelk of flesvoeding voor baby’s jonger dan 12 maanden)
- 1 tl vloeibare boter

Bereiding
- Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en giet het geklopte ei erin. Klop het ei vanuit het midden door de bloem en voeg telkens wat bloem vanaf de randen toe. Voeg beetje bij beetje de melk toe en zorg ervoor dat het beslag glad is voordat u meer melk toevoegt. Herhaal dit tot alle melk is toegevoegd. Als u een keukenmachine heeft of een handmixer dan kunt u de ingrediënten hiermee mengen.
- Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en voeg de boter toe. Verdeel de boter goed en giet voldoende beslag in de pan om de bodem te bedekken. Als de rand omhoog komt, draait u de crêpe om en bakt de andere kant. Als er bobbeltjes in de crêpe komen, is hij klaar. Snijd de crêpe voor baby’s in kleine reepjes.
- Snijd vers fruit en verdeel over de crêpe of serveer los.
- Heeft u crêpes over? Bewaar ze in een afgesloten bakje in de koeling. Max 2 dagen na bereiding.
Tip:
Druppel wat sinaasappel over de crêpe.
Druppel wat sinaasappel over de crêpe.
Laat het smaken!